Μπισκότα ψυγείου

Συστατικά

  • 1 κιλό βούτυρο 98% λιπαρά 
  • 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 10 αυγά
  • 800 γρ. ξηροί καρποί διάφοροι (καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκι Αιγίνης καρρέ)
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 2500-2700 γρ. αλεύρι μαλακό 70% ζαχαροπλαστικής
  • 8 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την μαργαρίνη και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στη δεύτερη ταχύτητα. Κατεβάζουμε στην πρώτη ταχύτητα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το μπέικιν. Αφού αφομοιωθούν όλα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Πλάθουμε σε κορμό πάχους 4 εκ. περίπου και κρυώνουμε στη συντήρηση. Αλείφουμε όλο τον κορμό με αυγό και επικολλάμε αμύγδαλο μαύρο ωμό ψιλοκομμένο. Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στους 200°C.

Αρχή της σελίδας