Μπισκότα με λάδι

Συστατικά

  • 220 γρ. λάδι
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγο κονιάκ
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κιλό αλεύρι (όσο πάρει)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη τουλάχιστον για 15 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε τον κρόκο, την σόδα λιωμένη στο χυμό λεμόνι και το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το μπέικιν, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Αρχή της σελίδας