Μπισκότα κολοκύθας

Συστατικά

  • 1,2 κιλά κολοκύθα
  • 2,6 κιλά  αλεύρι σκληρό
  • 600 γρ κορν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 700 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι  σαμπούκα
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Για την επάλειψη:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει. Έχουμε  ανακατεμένο  το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και το ζυμώνουμε με το βούτυρο, μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να γίνει εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα . Τα αλείφουμε με τα ασπράδια αφού τα χτυπήσουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150οC μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Αρχή της σελίδας