Μπισκότα γάμου

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 1/2 φακελλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 750 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φακελλάκι αμμωνία
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε σε αυτό την αμμωνία και το προσθέτουμε στο μείγμα βουύρου. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού το έχουμε ανακατέψει με την μπέικιν. Βάζουμε την ζύμη στην μηχανή, σε αυτή που γίνεται το λουκάνικο, και κόβουμε από τις λωρίδες κομμάτια 5 εκ. περίπου. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αρχή της σελίδας