Μπατόν

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο Ε.Ο.Κ. ή φρέσκο λιωμένο
  • ζάχαρη
  • 25 γρ. νερό
  • 125 γρ. μάρτζιπαν
  • 125 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μάρτζιπαν, το νερό ή τα αυγά και τελευταία το αλεύρι. Αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή γλάσο και κόβουμε το μήκος που θέλουμε. Ψήνουμε μπαστούνια (φυτίλια) στους 200 °C.

Αρχή της σελίδας