Μουστοκούλουρα (β' συνταγή)

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 180 γρ. λάδι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • κανελλογαρύφαλλα
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • όσο μούστο σηκώσει

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακούβα, ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού, τα κανελλογαρύφαλλα, το κονιάκ, τη σόδα 11 και το μούστο. Τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή, να τρίβεται στο χέρι και να πλάθεται. Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε.

Αρχή της σελίδας