Μουσκατίνι

Συστατικά

  • 1000 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. τριμολίνη ή ιμβερτοζάχαρο
  • 2650 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 160 γρ. αρμανιάκ ή γκραν μαρνιέ ή κιρς

Εκτέλεση

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να λιώσει καλά. Προσθέτουμε την τριμολίνη ή ιμβερτοζάχαρο και στο τέλος το λικέρ. Απλώνουμε το μείγμα σε χαρτί αντικολλητικό και μέσα σε ταψί, σε πάχος 1 εκ. και κρυώνουμε στη συντήρηση. Κόβουμε κομματάκια μακρόστενα μήκους 3 εκ. και πάχους 1 εκ. Τα βουτάμε σε άχνη ζάχαρη και τα  συντηρούμε στην συντήρηση στους +5 °C.

Αρχή της σελίδας