Μισοφέγγαρα με φουντούκια βουτiγμενα σε σοκολατα

Μισοφέγγαρα με φουντούκια βουτiγμενα σε σοκολατα Μισοφέγγαρα με φουντούκια βουτiγμενα σε σοκολατα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λικέρ φουντουκιού ή νερό
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη, για να βουτήξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε δύο μεγάλες λαμαρίνες. Κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε σε άλλο μπολ το βούτυρο ώστε να γίνει κρεμώδες, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε το λικέρ φουντουκιού, την βανίλια, ανακατεύοντας ελαφρώς το μείγμα, την σοκολάτα και τα φουντούκια. Πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια την ζύμη σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους και τα ψήνουμε 20-25 λεπτά, ώσπου τα μπισκότα να έχουν ελαφρώς χρυσίσει. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε στις λαμαρίνες 10 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρες να κρυώσουν εντελώς. Έχουμε σεενα  μπολ την σοκολάτα έτοιμη, λιωμένη. Πασπαλίζουμε ελαφρώς τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη και με τα δάχτυλα μας ή με μια τσιμπίδα κουζίνας βουτάμε τα μισοφέγγαρα μέχρι την  μέση στη λιωμένη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε χαρτί ζαχαροπλαστικης ώσπου να πήξει η σοκολάτα και σερβίρουμε.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε