Μαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
  • 1 κουταλιά νερό
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε σε ενα μπολ με το μίξερ χειρός τα ασπράδια ώσπου να αφρίσουν. Κοσκινίζουμε πάνω στα ασπράδια την ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αλεύρι και τον καφέ. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για να αναμειχθούν και μετά για λίγα λεπτά στην υψηλή, ώσπου το μείγμα να πήξει. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα. Τοποθετούμε στις λαμαρίνες μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμρ για 12-15 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν και να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια αλλά να είναι μαλακά στο εσωτερικό τους. Με μια μεταλλική σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας