Μαλακά μπισκότα με σοκολάτα και καρύδια

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 200 γρ. σκουρόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 375 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 180 γρ. κομματάκια κουβερτούρα
  • 90 γρ. κομματάκια λευκής σοκολάτας
  • 100 γρ. χοντροκομμένα καρύδια, ελαφρώς καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στous 180° C.  Καλύπτουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι. Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάμε, με το μίξερ χειρός στην υψηλή ταχύτητα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε την βανίλια, το μείγμα αλευριού και την βρόμη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε την κουβερτούρα, την λευκή σοκολάτα, τα καρύδια και πλάθουμε την ζύμη σε δίσκους. Τους τοποθετούμε στις λαμαρίνες και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Αρχή της σελίδας