Madeleines - Αφράτα Μπισκότα

Συστατικά

  • 100 γρ. αλεύρι
  • μισό κουτ. γλυκού ξερή μαγιά 
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/4 λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με την μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε αυτό το μείγμα με το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνουμε φόρμες σε σχήμα αχιβάδας και τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 13-15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε αμέσως όπως είναι καυτές για να πετύχουμε τις ραβδώσεις. Τις μαντλέν τις διατηρούμε σε αεροστεγώς κλειστό μεταλλικό κουτί γιατί ξεραίνονται εύκολα.

Αρχή της σελίδας