Λαδοκούλουρα

Συστατικά

  • 1200 γρ. σπορέλαιο ή 1500 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1000 γρ. νερό
  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. μαγιά
  • 4500 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστικής
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με το φτερό στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε ξύνοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα του κάδου για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αντικαθιστούμε το φτερό με το γάντζο και ρίχνουμε το μπέικιν, την μαγιά, το αλεύρι και ζυμώνουμε για λίγο στην 1η ταχύτητα. Πλάθουμε σε κρίκους, αλείφουμε με νερό και μέλι, αν τα θέλουμε νηστήσιμα ή με αυγά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ινδοκάρυδο και ψήνουμε στους 200°C.

Αρχή της σελίδας