Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και φιστίκι

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος ή μισό γάλακτος και μισό βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι τζιν ή κουαντρό
  • 3-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα) χονδροκομμένα και καβουρδισμένα
  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1 80 βαθμούς και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα 1 5 λεπτά και τα φιστίκια 8 λεπτά.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τέλος προσθέτετε το ρούμι, τους ξηρούς καρπούς αφού έχουν κρυώσει και ξαναζυμώνετε. Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνετε για 30 λεπτά και ζεστοί όπως είναι κοσκινίζετε ζάχαρη άχνη.Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο είδη ξηρών καρπών όχι στον ίδιο κουραμπιέ άλλα χωρίζοντας τη ζύμη στα δύο.

Αρχή της σελίδας