Κουλουράκια Σμυρναίικα

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2  φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 4 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικιν. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλούρια σε όποιο σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού. Τα ψήνουμε στους 180°C.

Αρχή της σελίδας