Κουλουράκια Πασχαλινά

Συστατικά

  • 1,250 γρ. αλεύρι
  • 8 αυγά
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ, κάνοντας στο κέντρο μία λακκουβίτσα.Ρίξτε το βούτυρο λιωμένο και καυτό.Αφήστε το για λίγο να κρυώσει, τρίψτε με τις παλάμες σας το αλεύρι να ανακατευτεί με το βούτυρο. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.Κάντε πάλι στο αλεύρι μία γουβίτσα στο κέντρο, ρίξτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ασπράδια μαρέγκα με λίγο χλιαρό γάλα, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία, τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μία μαλακή ζύμη. Πλάστε τα κουλουράκια σε μικρά διαφορετικά σχήματα, τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψί (αρκετά αραιά γιατί φουσκώνουν), αλείψτε τα με αυγό και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Αρχή της σελίδας