Κουλουράκια Λαμπρής

Συστατικά

  • 2 1/2 κιλά αλεύρι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 9 αυγά
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 2 μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελλάκι αμμωνία
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ χτυπάμε το μείγμα, προσθέτουμε το γάλα με την αμμωνία, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιών και σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με την μπέικιν. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε. Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγών και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αρχή της σελίδας