Κουλουράκια Λαμπρής (χωρίς αυγά)

Συστατικά

  • 2 ποτήρια λάδι (1 ελαιόλαδο, 1 σπορέλαιο)
  • 1/2 ποτήρι αλυσίβα
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 1 ποτήρι χυμό προτοκάλι και το ξύσμα του
  • γαρύφαλλο στη μύτη του κουταλιού
  • λίγη κανέλα
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • περίπου 8 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη. Λιώνουμε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού, μόνο που κρατάμε το ποτήρι πάνω από το λάδι διότι αφρίζει και φουσκώνει, ρίχνουμε την αλυσίβα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με την μπέικιν. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αλοίφουμε με ασπράδι αυγού και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Διατηρούνται μέχρι 1 χρόνο σε δροσερό μέρος.

Αρχή της σελίδας