Κουλουράκια κρασιού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Για το τύλιγμα:

  • 1 ασπράδι αυγού
  • λίγο γάλα
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ το αραβοσιτέλαιο, το κρασί, την ζάχαρη, την μαργαρίνη και το κονιάκ, για να γίνουν αφράτα. Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μαζί με το μπέικιν, έως ότου γίνει το ζυμάρι μαλακό. Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι. Πλάθουμε τα κουλουράκια και χτυπάμε το ασπράδι με το γάλα. Βουτάμε ένα-ένα κουλουράκι στο μίγμα και το πιέζουμε στο σουσάμι. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Γίνονται τραγανά και διατηρούνται πολύ καιρό.

Αρχή της σελίδας