Ghoriba - Μπισκότο από σιμιγδάλι

Συστατικά

  • 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν. Ρίχνουμε το βούτυρο, την μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό για να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε στην υπόλοιπη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Αρχή της σελίδας