Εργολάβοι

Συστατικά

  • 360 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα
  • 560 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 βανίλιες
  • αμύγδαλα φιλέτο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, ρίχνουμε την ζάχαρη, την βανίλια, τα αμύγδαλα και σχηματίζουμε μια μαλακή παχύρευστη ζυμη. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και σχηματίζουμε τους εργολάβους, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν. Βάζουμε από πάνω το αμύγδαλο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Τα ξεκολλάμε προσεκτικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Αρχή της σελίδας