Cookies με δημητριακά

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 τεμ. αυγά
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
  • 620 γρ. αλεύρι 70% μαλακό ζαχαροπλαστικής
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • άρωμα βανίλιας



Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό και στη 2η ταχύτητα την ζάχαρη με το βούτυρο και την μαργαρίνη μέχρι να γίνουν αφράτη αλοιφή. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Κατεβάζουμε στην 1η ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις σταφίδες και την βανίλια. Αφού τελειώσουμε το ζύμωμα κόβουμε με σακκούλα χωρίς κορνέ μπαλάκια και τα περιτυλίγουμε με δημητριακά της επιλογής μας. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στη λαμαρίνα σε αραιά διαστήματα για να μην απλώσουν κατά το ψήσιμο και ψήνουμε στους 200°C.



Αρχή της σελίδας