Cookies Αναμπελ

Συστατικά

  • 600 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 600 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1000 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 800 γρ. ξηροί καρποί χοντροκομμένοι (καρύδια, φυστίκι Αιγίνης, φουντούκια)
  • 2700 γρ. αλεύρι 70% μαλακό ζαχαροπλαστικής
  • 50 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • άρωμα βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ και στη 2η ταχύτητα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την άχνη. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, την βανίλια, τους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν και το αλεύρι. Αφού γίνει τελικά η ζύμη την τοποθετούμε σε φόρμες τριγωνικές ή ημισφαιρικές ή τυλίγουμε ρολλό. Κρυώνουμε στη συντήρηση, ή στην κατάψυξη, κόβουμε φέτες λεπτές και ψήνουμε στους 200°C.

Αρχή της σελίδας