Αμαρέτι σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξεφλουδισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κακάο σκόνη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια
  • 1 πρέζα κρεμόριο
  • 1 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
  • αμύγδαλα κομμένα στη μέση, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε μικρή λαμαρίνα και τα καβουρντίζουμε 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα ώσπου να χρυσίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε μία λαμαρίνα με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Αλέθουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα με τη μισή ζάχαρη, ώσπου να κομματιαστούν, χωρίς να βγάλουν το λάδι τους. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα σε μπολ, προσθέτουμε το κακάο, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Αρχή της σελίδας