Μουνουρόζουμο

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • μαύρα μούρα ώριμα
  • λίγα μαύρα μούρα άγουρα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Παίρνουμε ώριμα μαύρα μούρα ή λίγα άγουρα αντί για λεμόνι. Τα πλένουμε, τα βράζουμε με λίγο νερό, και τα στύβουμε μέσα σε τρυπητό ή τα περνούμε από το μύλο των χορταρικών. Μετράμε το χυμό σε φλιτζάνια και υπολογίζουμε για κάθε φλιτζάνι χυμό ένα ποτήρι ζάχαρη. Μέσα σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τον χυμό με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε να δέσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο, ώσπου το μουνουρόζουμο να γίνει σαν μέλι και το τοποθετούμε σε μικρά γυάλινα δοχεία που να κλείνουν καλά. Έτσι διατηρείται πολλά χρόνια. Τρώγεται σαν μαρμελάδα πάνω στο ψωμί.

Συμβουλές

Τρώγεται σαν μαρμελάδα πάνω στο ψωμί.

Διατηρείται για πολλά χρόνια.

Αρχή της σελίδας