Μελοκουρκούτα

Προέλευση: Σάμος

Συστατικά

  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 1/2 - 2 ποτήρια νερό
  • 3-4 κουταλιές αλεύρι ή νισέστε
  • κανέλα

Για απο πάνω:

  • σουσάμι ψημένο
  • αμύγδαλα ή καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Αραιώνουμε το μέλι με το νερό, το δοκιμάζουμε να είναι όσο γλυκό μας αρέσει και το βράζουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε την κρέμα, την κουρκούτα, σε πιάτα και πασπαλίζουμε με κανέλα, σουσάμι και καρύδια.

Αρχή της σελίδας