Μαρμελάδα βερίκοκο

Συστατικά

  • 1.250 γρ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια
  • 1.250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ροδάκινα, μόλις βράσουν και λιώσουν, τα περνάμε από μια σήτα. Μαζεύουμε το πολτό τους και τον βράζουμε με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε στα βάζα.

Συμβουλές

Διαλέγουμε βερίκοκα ώριμα, αλλά γερά.

Αρχή της σελίδας