Μαρμελάδα βατόμουρο με σοκολάτα και βασιλικό

Συστατικά

  • 250 γρ. βατόμουρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κουβερτούρα Valrhona extra bitter ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη και το βασιλικό, αφού προηγουμένως τον έχουμε πλύνει καλά, σε μία κατσαρόλα. Τα αφήνουμε 1-2 ώρες ώστε να λιώσει η ζάχαρη μέσα στο χυμό του βατόμουρου, τα τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει σε βραστό νερό.

Αρχή της σελίδας