Μαρμελάδα Τζερνίκια

Συστατικά

  • Τζερνίκια ώριμα (κορόμηλα)
  • ζάχαρη
  • νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλέγετε τα κορόμηλα και τα πλένετε καλά. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν καλά, σχεδόν να λιώσουν. Τα περνάτε από τρυπητό να μείνουν τα κουκούτσια.

Παίρνετε αυτόν τον πολτό  που βγαίνει από το τρυπητό και τον μετράτε με ποτήρι. Όσα ποτήρια είναι το φρούτο βάζετε και τόσα ζάχαρη, και το βράζετε μέχρι που να δέσει η μαρμελάδα.

Αρχή της σελίδας