Μαρμελάδα σταφύλι

Προέλευση: Αν.Ρωμυλία

Συστατικά

  • σταφύλια

Εκτέλεση

Μαδάμε τις ρώγες από τα τσαμπιά, πετάμε τις χαλασμένες αν υπάρχουν και τις πλένουμε καλά. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις περνάμε από το σουρωτήρι και πετάμε τα κουκούτσια και τυχόν φλούδια που θα απομείνουν. Βάζουμε τον πολτό του σταφυλιού σε μαι κατσαρόλα να βράσει μέχρι να δέσει και να πυκνώσει. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει. Είναι έτοιμη όταν κάνει φουσκάλες που σκάζουν ή όταν βγάζουμε στο πιατάκι λίγη μαρμελάδα, σέρνουμε πάνω το δάχτυλο μας και κάνει "δρόμο" που δεν κλείνει.

Αρχή της σελίδας