Μαρμελάδα ροδάκινο

Συστατικά

  • 1.250 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα ροδάκινα να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Τα περνάμε από μια σήτα, μαζεύουμε τον πολτό και τον βράζουμε με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, συνεχίζουμε το βράσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε βάζα.

Συμβουλές

Διαλέγουμε ροδάκινα ώριμα, αλλά γερά.

Αρχή της σελίδας