Μαρμελάδα μήλο πετμεζένιο

Προέλευση: Αν.Ρωμυλία

Συστατικά

  • 2 μέρη μούστο
  • 1 μέρος μήλα
  • λίγη στάχτη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη στάχτη σε ένα τουλπανάκι, το δένουμε και το  ρίχνουμε στο μούστο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε 8-12 ώρες. Μετά το σουρώνουμε με προσοχή και τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα να βράσει. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αλέθουμε στη μηχανή της  κουζίνας ή τα τρίβουμε στον τρίφτη. Όταν ο μούστος μειωθεί κατά το ένα τρίτο, προσθέτουμε τα μήλα στην κατσαρόλα και βράζουμε σύνολο μέχρι να πήξει και να δέσει. Για να καταλάβουμε αν έδεσε, ρίχνουμε σε κρύο πιάτο μια κουταλιά, πρέπει να μην απλώσει.

Αρχή της σελίδας