Μαρμελάδα με πεπόνι και γλυκάνισο

Συστατικά

  • 2 πεπόνια charentais ή cantaloupe, ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα
  • 450 γρ. χοντρή ζάχαρη
  • 2 αστερίσκους γλυκάνισου
  • βλασταράκια τζίντζερ σε σιρόπι, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα για να βγάλει το πεπόνι τους χυμούς του. Ρίχνουμε το πεπόνι και τους χυμούς του σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τον γλυκάνισο, το τζίντζερ, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή ώσπου να πήξει η μαρμελάδα. Για να εξακριβώσουμε αν έδεσε, βάζουμε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε κρύο πιάτο, αν ρυτιδιάσει όταν την κουνάμε με το δάχτυλο, είναι έτοιμη να μπει σε βάζα. Μοιράζουμε την μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τη διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Συμβουλές

Αφού ανοίξουμε το βάζο, το φυλάμε στο ψυγείο.

Αρχή της σελίδας