Μαρμελάδα κυδώνι

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • κυδώνια
  • νερό
  • ζάχαρη
  • φύλλα αρμπαρόριζας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα καλυμμένα με νερό. Τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα περνάμε από το μύλο του πουρέ. Κατόπιν, παίρνουμε ένα μέρος πολτού κυδωνιού, ένα μέρος ζάχαρης, και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος, προσθέτουμε φύλλα αρμπαρόριζας, για να πάρει ωραίο άρωμα.

Αρχή της σελίδας