Μαρμελάδα κορόμηλα

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • κορόμηλα ώριμα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κορόμηλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με το νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τοποθετούμε ένα τρυπητό επάνω σε μια κατσαρόλα, στραγγίζουμε τα φρούτα μέσα και τα πιέζουμε για να βγουν τα κουκούτσια. Έπειτα περνάμε τα φρούτα από το μύλο του πουρέ. Μετράμε ένα μέρος χυμού φρούτων και ένα μέρος ζάχαρης, τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αρχή της σελίδας