Μαρμελάδα φράουλα

Συστατικά

  • 1.250 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (χωρίς κοτσάνια)
  • 1.250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φράουλες σε μία λεκάνη και τις ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το βράσιμο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε βάζα.

Συμβουλές

Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, αλλά γερές.

Αρχή της σελίδας