Μαρμελάδα αχλάδι

Συστατικά

  • 1.250 γρ. αχλάδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε νερό που έχουμε στύψει λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Τα περνάμε από μια σήτα, μαζεύουμε τον πολτό και τον βράζουμε με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το βράσιμο, αφήνουμε να κρυώσει και την τοποθετούμε σε βάζα.

Συμβουλές

Διαλέγουμε αχλάδια ώριμα, αλλά γερά.

Αρχή της σελίδας