Κυκλάμινο γλυκό

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • βολβοί άπό κυκλάμινα
  • ζάχαρη
  • νερό
  • μοσχοκάρυδο κοπανισμένο
  • κανέλα κοπανισμένη

Εκτέλεση

Παίρνουμε τους βολβούς από τα κυκλάμινα, τους πλένουμε καλά, τους καθαρίζουμε και τους ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό. Ξύνουμε ένα-ένα βολβό στον ξύστη του τυριού. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει, ρίχνουμε το ξύσμα από τα κυκλάμινα, αφήνουμε λίγο νάα ψηθεί και μετα το ξεπλύνουμε και το σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε το βράσιμο 6-7 φορές, για να ξεπικρίσει εντελώς. Το σουρώνουμε, το σφίγγουμε με τα χέρια μας και υπολογίζουμε για κάθε γεμάτη σφιξιά των δυο χεριών μαζί 1 κιλό ζάχαρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κυκλάμινα, την ζάχαρη, λίγο νερό, ένα ποτήρι περίπου, και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στην φωτιά και, όταν αρχίσει να δένει, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Αρχή της σελίδας