Ζεστό ζαμπαλιόνε σοκολάτας

Συστατικά

  • 6 κρόκους
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα ή άλλο λευκό γλυκό κρασί
  • κακάο σκόνη ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα κατά το ήμισυ με νερό και την βάζουμε να σιγοβράζει. Διαλέγουμε ένα πυράντοχο μπολ που εφαρμόζει πάνω στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και χτυπάμε ώσπου να αναμειχθούν καλά και η ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, το κρασί και τοποθετούμε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ώσπου το μείγμα να πήξει και να αφρίσει. Αδειάζουμε το ζαμπαλιόνε σε ψηλα πυρίμαχα ποτήρια, πασπαλίζουμε με κακάο ή ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως με τουιλ σοκολάτας  με κανέλα ή μπισκοτάκια Αμαρέτι.

Αρχή της σελίδας