Ζεστές πουτίγκες με χουρμάδες & toffee σως

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο, που το έχουμε μαλακώσει
  • 75 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2,5 ml  διττανθρακική σόδα
  • 175 ml  φρέσκους χουρμάδες, καθαρισμένους, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένους
  • 75 ml  βραστό νερό
  • 10 ml καφέ και εσάνς σικορέ

Για την toffe σως:

  • 75 γρ. ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 60 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 30 ml μπράντι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί. Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες. Χτυπάμε σε ενα μπολ το βούτυρο και την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά χτυπώντας συνεχώς. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την σόδα και τα ρίχνουμε, ανακατεύοντας στο μείγμα των αυγών. Βάζουμε τους χουρμάδες σε πυρίμαχο μπολ, τους περιχύνουμε με βραστό νερό και τους λιώνουμε με πρες-που-ρέ. Προσθέτουμε τον καφέ, την εσάνς σικορέ, και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, τα τοποθετούμε στη ζεστή λαμαρίνα και ψήνουμε για 20 λεπτά. 

Για την toffee σως:

Τοποθετούμε ολα τα υλικά σε σκεύος και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόρορφο. Δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 λεπτό. Αναποδογυρίζουμε τις χλιαρές πουτίγκες σε ατομικά πιάτα γλυκού, τις περιχύνουμε με αρκετή ποσότητα σως και σερβίρουμε αμέσως.

Αρχή της σελίδας