Βελουτέ με μασκαρπόνε και πορτοκάλι

Συστατικά

  • 3 μέτρια καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 7 πορτοκάλια ζουμερά
  • 50 ml χυμό καρότου
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 μικρό κουτί αυγά σολομού
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • κύμινο
  • I κουτ. της σούπας Grand Marnier ή άλλο αλκοόλ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Στύβουμε τα 6 πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα στο ελαιόλαδο  μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό πορτοκαλιού και καρότου. Τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το μους. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το αλκοόλ και χτυπάμε με ένα σύρμα. Πριν βάλουμε το μους στο ψυγείο, για να παγώσει, προσθέτουμε λίγο κύμινο. Καθαρίζουμε το τελευταίο πορτοκάλι και ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του αφαιρώντας τη μεμβράνη. Περνάμε τη σούπα αφού έχει κρυώσει, από το μπλέντερ. Όταν το μείγμα μας γίνει λείο και ομοιόμορφο σταματάμε το χτύπημα. Η σούπα θα πρέπει να κρυώσει στο ψυγείο, πριν σερβιριστεί.

Αρχή της σελίδας