Βελούδινες κρέμες μόκα

Συστατικά

  • 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  • 2 κουταλιές λικέρ καφέ (προαιρετικά)
  • 7 κρόκους
  • σαντιγί για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 Βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε 8 πυρίμαχα μπολάκια χωρητικότητας 1/2 φλιτζανιού κρέμας σε ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τον καφέ σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να διαλυθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτετε την σοκολάτα, την βανίλια και, αν επιθυμούμε, το λικέρ καφέ. Χτυπάμε σε μπολ ελαφρώς τους κρόκους. Ρίχνουμε σταδιακα το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές και το σουρώνουμε σε μεγάλη κανάτα. Μοιράζουμε με την κανάτα το μείγμα στα μπολάκια και ρίχνουμε αρκετό καυτό νερό στο ταψί, μέχρι να φτάσει σε ύψος ως τη μέση περίπου από τα πυρίμαχα μπολάκια. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα και η λάμα ενός μαχαιριού, που τη βυθίζουμε στο κέντρο, να βγαίνει καθαρή. Αποσύρουμε τις κρέμες από το ταψί και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τις σκεπάζυμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε με κρέμα σαντιγί.

Αρχή της σελίδας