Ρυζόγαλο με σοκολάτα

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 λίτρο νερό
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 100 γρ. ρύζι γκλασέ
  • 170 γρ. σοκολάτα guanaja 70% Valrhona τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • ξύσμα από ένα μέτριο πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με  το νερό. Όταν μαλακώσει, το σουρώνουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, αδειάζουμε το γάλα μαζί με τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και πριν πάρει βράση, ρίχνουμε το κορν φλάουερ που το έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς. Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Συμβουλές

Αν θέλουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα, τοποθετούμε το μπολ επάνω σε παγάκια. Αυτό το κάνουμε για να πετύχουμε πιο λεία κρέμα χωρίς να πιάσει κρούστα.

Αρχή της σελίδας