Πράσινα μήλα με κρέμα καρυδιού και μασκαρπόνε

Συστατικά

  • 1 κόκκινο λάχανο ή ραντίτσιο μερικά φύλλα κινέζικου λάχανου
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε μπαστουνάκια 
  • χυμός λεμονιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα καρύδια
  • 4-5 κουταλιές της σούπας καρυδέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε ή ρικότα ή μυζήθρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ τα καρύδια με το τυρί, το μηλόξιδο και το λάδι. Τα χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο. Ενώνουμε το κόκκινο λάχανο, τα μήλα, τα καρύδια και τον μαϊντανό. Στολίζουμε με το κινέζικο λάχανο και περιχύνουμε με την κρέμα καρυδιών.

Αρχή της σελίδας