Πουτίγκα ρυζιού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασε
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κιλό γάλα
  • 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 βανίλιες άρωμα
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσει. Όταν πιει το νερό του προσθέτουμε το γάλα, εκτός από μισό φλιτζάνι μέσα στο οποίο διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου. Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι γάλα με το άνθος αραβοσίτου, την ζάχαρη, το λεμόνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει ελαφρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε τα αυγά και την κανέλα, ανακατεύοντας ζωηρά για να μην ψηθούν τα αυγά και την μαστίχα. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Η πουτίγκα σερβίρεται κρύα.

Αρχή της σελίδας