Πουτίγκα με κομματάκια σοκολάτας και μπανάνα

Συστατικά

  • 1 3/4 φλιτζανιού αλεύρι που ψουσκώνει μόνο του
  • 6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας ή κομμένη σοκολάτα
  • κουβερτούρα γυαλιστερή
  • σως σοκολάτας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια χύτρα ή γεμίζουμε μισή κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο μπολ χωρητικότητας 4 φλιτζανιών. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τρίβουμε το βούτυρο ώσπου να μοιάζει με ψίχουλα. Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι σε μπολ, τις προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και αλευριού, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε μικρό μπολ το γάλα με το αυγό, τα ανακατεύουμε στο μείγμα της πουτίγκας και ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας ή την κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μείγμα στο μπολ, το σκεπάζουμε, όχι πολύ σφιχτά, με ένα κομμάτι διπλό αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον ατμό για 2 ώρες προσθέτοντας, αν χρειαστεί, κι άλλο νερό. Ξεκολλάμε την πουτίγκα από το σκεύος με τη μύτη ενός μαχαιριού. Την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τη σερβίρουμε ζεστή με τη σως.

Αρχή της σελίδας