Πουτίγκα λεμονιού

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο και επιπλέον βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
  • λεπτοκομμένη φλούδα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 ml γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 5 φλιτζανιών. Σε ένα μπολ χτυπάμε την φλούδα λεμονιού, το υπόλοιπο βούτυρο και την ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, σταδιακά τον χυμό λεμονιού, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Υπάρχει πιθανότητα το μείγμα να μας φαίνεται πως έχει «κόψει» λίγο. Σε ενα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Την αναμειγνύουμε με το μείγμα λεμονιού και τα αδειάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε το σκεύος σε ταψί και γεμίζουμε ζεστό νερό ως τη μέση του σκεύους. Ψήνουμε 45 λεπτά περίπου, μέχρι η πουτίγκα να κάνει μια χρυσή κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.


Αρχή της σελίδας