Πουρές απο γλυκοπατάτα και δαμάσκηνα

Συστατικά

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:

  • 300 γρ. γλυκοπατάτες
  • 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη
  • αλάτι βανίλιας (fleur de sel a la vanille)

Για τα δαμασκηνα:

  • 12 δαμάσκηνα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • νερό

Εκτέλεση

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ. Τις πολτοποιούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο γάλα. Το βάρος του πουρέ πρέπει να είναι 200 γρ. Ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και αλατίζουμε με το αλάτι βανίλιας. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα δαμάσκηνα:

Βράζουμε τα δαμάσκηνα με ελάχιστο νερό και την ζάχαρη. Όταν μαλακώσουν και μείνει ελάχιστο σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φλούδα λεμονιού.

Γεμίζουμε ποτήρια και τα καλύπτουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας.

Αρχή της σελίδας