Paskha - Κρεμώδες γλυκό με ξερά φρούτα

Συστατικά

  • 500 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 340 γρ. ξερά φρούτα ψιλοκομμένα (κόντιτα)
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό 
  • 1 κρόκος αυγού
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. βότκα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη και το βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε το αμύγδαλο, τις σταφίδες και τα ξερά φρούτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βότκα. Στρώνουμε μέσα σε μια βαθιά φόρμα ένα κομμάτι τουλουπάνι μεγαλύτερο από την φόρμα, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το paskha στο ψυγείο.

Αρχή της σελίδας