Πανακότα

Συστατικά

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

Για τη  παρασκευή της σως:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 100 γρ. νερό ζεστό
  • χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις η κρέμα κρυώσει τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ που τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

Για τη παρασκευή της σως

Βάζουμε τη ζάχαρη με τα 50 γρ. νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να γίνουν σκούρα καραμέλα, χωρίς να ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε το ζεστό νερό σιγά-σιγά και με προσοχή για να μην καούμε. Αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Με τη σως αυτή σερβίρουμε την πανακότα.

Αρχή της σελίδας