Παγωμένη κρέμα πορτοκαλιού με κομφί απο πορτοκάλι

Συστατικά

Για την κρέμα:

  • 9 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σουρωμένος χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 35% λιπαρά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

Για το κομφί:

  • 4 πορτοκάλια ολόκληρα χονδρόφλουδα
  • 500 γρ. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Τους βάζουμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) και με ένα σύρμα τους χτυπάμε έως ότου ασπρίσουν και δέσουν. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα στο μίξερ ρίχνοντας σταδιακά το χυμό από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε λιώσει σε λίγο ζεστό νερό, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο. Σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύουμε απαλά με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά, και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό και σερβίρουμε παγωμένα αφού προηγουμένως τα έχουμε βγάλει 10 λεπτά από την κατάψυξη. Σερβίρουμε με κομφί πορτοκαλιού.

Για το κομφί:

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στα τέσσερα και με προσοχή αφαιρούμε τη σάρκα τους και κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε νερό και τις φλούδες, τις βράζουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τις φλούδες και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα. Σταματάμε το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μείνουν για 12 ώρες. Τις βγάζουμε από το σιρόπι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Αρχή της σελίδας